Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, εκδηλώσεις κ.α στον προγραμματισμό του 2013 από το ΦΟΠ

2013-01-13 23:04

 

Στην δημιουργία Ελευθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου, στην οργάνωση μιας πλειάδας εκδηλώσεων καθώς και στην ανέγερση μνημείου για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Παραμυθιάς, στο πρώτο συμπόσιο Ηπειρωτών Συγγραφέων, στις συμμετοχές σε εκδηλώσεις στην Μοσχα και την Κωνσταντινούπολη και σε πολλές ακόμα δραστηριότητες, αναφέρεται ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς σε δελτίο τύπου που εξέδωσε γνωστοποιώντας τον προγραμματισμό του 2013.

Το δελτίο τύπου του Φιλοπροόδου Ομίλου Παραμυθιάς έχει ως εξής:


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς ενημερώνει τα μέλη του, τους πολίτες του Δήμου μας αλλά και τους φίλους του ότι για το τρέχον έτος 2012 αλλά και για το ερχόμενο 2013 έχει προγραμματίσει τις έξης εκδηλώσεις και δραστηριότητες.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1.Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της μουσικής σχολής την16η Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς.
2. Ετήσια εκδήλωση την 5η Ιανουαρίου 2013 στο κέντρο Μύθος με ανάλογο χορευτικό πρόγραμμα και μουσική.
3. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη λειτουργίας Ελεύθερου ανοικτού Πανεπιστημίου από το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2013.(Θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα με τους διδάσκοντες καθηγητές πανεπιστημίου και τα θέματα τα οποία θα διδάξουν). Τα μαθήματα θα παραδίδονται ΔΩΡΕΑΝ
4. Συμμετοχή του Φ.Ο.Π. στην εκδήλωση της Πανηπειρωτικής συνομοσπονδίας Ελλάδος στην Αθήνα την 27η Ιανουαρίου 2013.
5. Όπως ανακοινώσαμε ήδη μέσω του διαδικτύου την 22α Οκτωβρίου 2012, προς τιμή των απελευθερωτικών αγώνων των συμπατριωτών μας το 1912-1913 και με την ευκαιρία των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας της Παραμυθιάς ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθίας διοργανώνει λαμπρές εκδηλώσεις εις ανάμνηση του γεγονότος και οι οποίες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν. Ομιλίες , εκθέσεις ,διαγωνισμούς εκθέσεων και ζωγραφικής από τα σχολεία του δήμου μας, συναυλίες, θεατρικές βραδιές, χορευτικά δρώμενα και απαγγελίες, βραδιά βυζαντινών ύμνων, αγώνες σκακιού κ.λ.π. Επίσης έχουν προγραμματισθεί παρουσιάσεις του βιβλίου του κυρίου Γκόντοβου Αθανάσιου στις πόλεις των Πατρών της Φλώρινας των Ιωαννίνων της Ξάνθης και της Αλεξανδρουπόλεως με ανάλογες εκθέσεις φωτογραφίας τόσο για τα γεγονότα της εποχής στα οποία αναφέρεται το βιβλίο όσο και για τις ομορφιές της περιοχής μας και του Δήμου μας γενικότερα. (Για τις παραπάνω εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας θα ανακοινώσουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναλυτικό πρόγραμμα με τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων). Ημέρα κεντρικής εκδηλώσεως ορίστηκε ή 23η Φεβρουαρίου 2013. Σε ανάμνηση του ιστορικού αυτού γεγονότος δηλαδή την εκατονταετηρίδα της απελευθερώσεως της πόλης μας ο Φ.Ο.Π. θα προβεί στην κοπή και σε περιορισμένο αριθμό αναμνηστικών τα οποία θα διανέμει στους προσκεκλημένους. Αναμνηστικά επίσης θα διανεμηθούν στα μέλη και στους πολίτες του δήμου μας.
6. Αποφασίστηκε ακόμη ανέγερση μνημείου στη θέση σκάλα της Παραμυθιάς προς τιμή των ηρωικών πεσόντων της ιστορικής μάχης της 26ης Νοεμβρίου 1912.Έχει εντοπιστεί ο χώρος , προχωρήσαμε στην σχεδίαση του μνημείου και των απαραίτητων ενεργειών και πιστεύουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή.
7.Συμμετοχή του Φ.Ο.Π. στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της πόλης με ανάλογο άρμα και καρναβαλιστές.
8.Διοργάνωση την καθαρά Δευτέρα στο χώρο της κατασκηνώσεως (τα κούλουμα) με την παραδοσιακή φασολάδα και τα ανάλογα εδέσματα και ποτά.
9.Την 23η Μαρτίου ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς βραβεύει για όγδοη συνεχή χρονιά τους αριστούχους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας .
10.Για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Φιλοπρόοδος όμιλος Παραμυθιάς έχει δεχθεί πρόσκληση από το Πολιτιστικό κέντρο της Μόσχας να συμμετάσχει στις εκεί εκδηλώσεις .Η συμμετοχή του ή όχι θα εξαρτηθεί από την συγκυρία του χρονικού διαστήματος.
11.Για δεύτερη φορά ο Φ.Ο.Π. προγραμματίζει για την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου 2013 να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και στην Ίμβρο προσκεκλημένος της εκεί ομογένειας δίδοντας μια σειρά από χορευτικές παραστάσεις ,αλλά και βυζαντινούς ψαλμούς στο Ελληνικό Γηροκομείο , στα Ελληνικά σχολεία της Πόλης και στη μεγάλη του Γένους σχολή.
12.Συμμετοχή του Φιλοπρόοδου Ομίλου στις γιορταστικές εκδηλώσεις του Σουλίου που διοργανώνει ο Δήμος μας.
13.Με το πέρας της σχολικής χρονιάς η μουσική σχολή θα δώσει συναυλία με τους μαθητές και τους καθηγητές της .Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί στο τέλος Μαΐου 2013
14.Την 19η Ιουλίου 2013 διοργανώνουμε το τέταρτο ετήσιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με χορευτικά από την Ελλάδα και το εξωτερικό στον γνωστό πλέον χώρο του Κ.Ε.Γ.Ε. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πλαισιωθεί με εκθέσεις ζωγραφικής κ.ά.
15.Προγραμματίζουμε ακόμη και θα σας ανακοινώσουμε την συγκεκριμένη ημερομηνία της διοργάνωσης αλλά και του χώρου που θα διοργανωθεί το πρώτο συμπόσιο Ηπειρωτών και ειδικότερα Θεσπρωτών Συγγραφέων και Ποιητών .Στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα έχει προηγηθεί πανελλαδικός διαγωνισμός ποίησης και λογοτεχνίας. Η παραπάνω εκδήλωση προγραμματίζεται για το μέσον περίπου του καλοκαιριού.
16.Στα σχέδια του χορευτικού τμήματος των δασκάλων χορού και ασφαλώς του Διοικητικού Συμβουλίου είναι και η διοργάνωση ενός εκπαιδευτικού χορευτικού σεμιναρίου σε πανελλαδική κλίμακα που σκοπεύουμε να είναι τουλάχιστον διάρκειας πέντε ημερών και το οποίο να περιλαμβάνει πέραν της διδαχής χορών αλλά και περιηγήσεις των συμμετεχόντων στα ιστορικά σημεία της περιοχής μας.
17.Στο σχεδιασμό μας επίσης είναι η συναυλία του τμήματος της Βυζαντινής Μουσικής τον Αύγουστο, όπως και συναυλία κλασικής μουσικής από τη μουσική σχολή του Φ.Ο.Π.

Σας κάνουμε ακόμη γνωστό ότι από το νέο έτος θα λειτουργήσουν και τα εξής τμήματα.




Α. Τμήμα περιηγήσεων και περιπάτου.
Β. Τμήμα τένις στα γήπεδα τένις του δημοτικού διαμερίσματος της Κρυσταλοπηγής.


ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 11/12/2012
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ